Agility

Wil U een hecht team vormen met uw hond? Bent u een volhouder die gelooft dat men met geduld heel wat bereikt? Schrikt een beetje beweging u niet af en is het plezier van uw hond belangrijker dan winnen, dan is onze agility de uitgelezen sport voor u en uw hond. In de eerste plaats is agility een geestelijke ontspanning voor uw hond (lichamelijk is het eerder een inspanning ). Niet alle honden zijn even snel of even vlug van begrip maar de meesten doen het graag en hebben er duidelijk veel plezier in. Het is dit plezier dat onze eerste doelstelling is.

Als men denkt dat agility maar wat rennen over toestellen is, dan heeft men het mis. Een goede band tussen de hond en geleider is hier echt wel gewenst, en deze zal tijdens de trainingen alleen maar versterken. In eerste instantie zullen de oefeningen aangelijnd gebeuren, maar later zal men meer en meer los werken. Daarom is een minimum aan gehoorzaamheidstraining gewenst. Geïnteresseerden kunnen altijd een kijkje komen nemen tijdens een training. Men zal u dan met plezier meer info verstrekken.

Om deel te kunnen nemen aan Agility moet Uw hond aan een aantal voorwaarden voldoen.

  • De hond moet voldoende onder controle zijn.
  • De hond moet voldoende binding hebben met de geleider.
  • Het kom bevel kennen
  • Enigsinds los kunnen werken
  • Geen agressie vertonen naar andere honden / mensen

Onze agility training bestaat uit drie groepen:

  • Agility groep 1: Startgroep - beginners
  • Agility groep 2: Fun agility
  • Agility groep 3: Fun plus Agility

Agility groep 1 / Startgroep.

In deze groep worden de beginselen aangebracht om een agility parcours succesvol te kunnen afleggen. De focus ligt hier voornamelijk bij toestelgewenning. Je hond maakt kennis met de verschillende toestellen en leert op een geleidelijke manier zijn angsten voor nieuwe situaties te overwinnen. Dit kan een opstap zijn naar verdere agility training, maar heeft ook zijn nut in het gehoorzaamheidsprogramma. Ook in het dagelijkse leven is een zelfzekere hond een groot voordeel.

Iedereen start in deze groep.

Agility groep 2

Het aanleren van agility aan een beginnende hond is niet simpel en vergt heel wat tijd, inspanning en geduld. Een hond moet leren dat het de bedoeling is dat hij  tussen de vleugels door over de lat springt, dat hij moet vertragen op de raakvlakken en tot beneden lopen in plaats van er af te springen, dat hij 'alle' paaltjes moet nemen ( de weave is één van de moeilijkste toestellen om aan te leren ), dat hij 'door' de band moet springen en niet over de kettingen waaraan hij bevestigd is enz, enz...

Ook een beginnende geleider zal nog heel wat moeten leren. Het gaat immers niet alleen om meelopen met je hond en het aanwijzen van de toestellen die de hond moet nemen. De positie, stem, gebaren, heel  de lichaamstaal van de begeleider heeft een invloed op de hond.

In deze groep wordt op een aangename en luchtige manier een parcours afgelegd. De nadruk ligt hier op het plezier om samen met je hond een aangegeven parcours te lopen. De toestellen worden aangebracht met oog op de veiligheid van je hond, zonder specifieke wedstrijdgerichte training.

Agility groep 3

Een hond begeleiden over een toestel is één ding. Je hond de toestellen zelfstandig laten nemen of een hond sturen vanop afstand is al een heel pak moeilijker.  Als u even snel bent als uw hond betekent dit meestal dat uw hond zich aanpast aan uw tempo. Door uw hond te leren sturen vanop afstand kan U stukken afsnijden, 'kruisen' achter uw hond, enz. waardoor u de snelheid van uw hond niet belemmert. Ook leert U het belang van lichaamstaal en hoe hier gebruik van te maken tijdens het lopen van het parcours. Weten waar Uw hond snelheid kan nemen, of dient te vertragen voor zijn veiligheid zijn ook belangrijke onderdelen.

Dit alles is waar de focus van de Fun Plus Agillity ligt. Het luchtige en fun gedeelte in de training blijft zeker behouden, maar men probeert hier net dat stapje verder te gaan. Ook hier is de training niet specifiek wedstrijdgericht, wil men dit toch, dan zal de stap niet meer zo groot zijn en kan men steeds voor raad bij onze trainers terecht.

Openingsuren

Info en inschrijvingen
Schrijf U online in en kies een datum voor Uw introductieles. >> 

Voor andere vragen:
Neem hier contact met ons op.
 

Gehoorzaamheid
Woensdag: 19:00u tot 22:00u
Zondag: 10:00u tot 13:00u

VVDH
Dinsdag: 18:45u tot einde
Zondag: 13:00u tot einde

Agility
Vrijdag: 18.30u tot 21.00u

Sponsors

Onze terreinen

Alois De Beulelaan 30
9240 Zele

KKUSH lid

Aangesloten bij de Koninkelijke Kynologische Unie Sint-Hubertus.

KKUSH 756

www.kkush.be

Like ons op Facebook

Rekeningnummer

Belfius

BE 50 0682 1065 4018

GEBABEBB